Asiakasreferenssi

NESTE HERNEMÄKI

Savonlinna

Polttoainevarkaat kiinni valvontakameroiden avulla Neste Hernemäessä

Huoltoaseman polttoainevarkauksien ehkäisemiseksi otettiin käyttöön uudet valvontakamerat sekä -järjestelmä. Uudet kamerat toivat videotarkkuuden täysin uudelle tasolle. Nyt yrittäjä pystyy tunnistamaan varkaiden käyttämän auton rekisterinumeron.


Monien yritysten tapaan Savonlinnassa sijaitsevan Neste Hernemäen ongelma on ollut murtovarkaat. Vaikka murrot aiheuttavat suuria taloudellisia haittoja, on huoltoasemayrittäjälle suurempi taloudellinen menetys polttoainevarkauksissa.

Neste Hernemäen huoltoasemalla oli entuudestaan valvontakamerajärjestelmä, jonka kameroilla pyrittiin tunnistamaan polttoainevarkaat. Kameroiden videokuvan laatu oli kuitenkin heikko. Jopa niin heikko, ettei polttoainevarkaiden kasvoja tai heidän autonsa rekisterinumeroita pystytty tunnistamaan. Puuroutuneesta videokuvasta ei ollut juurikaan apua varkaiden tai pahantekijöiden kiinnisaamisessa.

Alkukesästä 2018 Neste Hernemäen yrittäjä Mika Elomäki teki päätöksen uudistaa valvontakamerat. Mika Elomäki otti yhteyttä Neuvonen Palveluihin ja yhessä Neuvosen turva-asiantuntijoiden kanssa alettiin miettimään sopivaa ratkaisua huoltoasemalle. Kameroiden uusimisen lisäksi päädyttiin uusimaan myös vanhentunut valvontajärjestelmä. Edellinen järjestelmä oli niin vaikeakäyttöinen, ettei sitä osannut käyttää kuin yksi henkilö hädin tuskin. Tämä itsessään jo aiheutti riskin vanhan valvontajärjestelmän käytössä.

Nopea ratkaisu, joka paransi turvallisuutta

Valvontaan löydettiin nopeasti Neste Hernemäen tarpeita tukeva ratkaisu. Lyhyessä ajassa seitsemän uutta valvontakameraa sekä moderni valvontajärjestelmä saatiin asennettua Neste Hernemäen huoltoasemalle. Yrittäjä Mika Elomäki on mielissään:

”Uusi järjestelmä on paljon helpompi ja nopeampi käyttää. Lisäksi kameroiden tallentama laatu on niin hyvä, että videotallenteista tunnistetaan henkilöt sekä rekisterinumerot.”

Murto- ja polttoainevarkausten sattuessa pitkäkyntisistä ja heidän autojen rekisterinumeroista saadaan kuvankaappaus videotallenteesta, jotka toimitetaan poliisille. Nyt yrittäjänkin on helpompi keskittyä asiakaspalveluun, sillä teknologia mahdollistaa polttoainevarkaiden kiinnioton.

 

Neste Hernemäki

Neste Hernemäki sijaitsee Savonlinnassa Savontien varrella. Huoltoasema tarjoaa tankkauspalveluiden lisäksi polttoöljyn ja pullokaasun myyntiä sekä peräkärryjen ja venetrailereiden vuokrausta. Huoltoasemalta löytyy huolto ja Ti-halli sekä pesu autoille (harjaton/harjallinen). Tankkauksen yhteydessä voi pysähtyä pullakahville huoltoaseman monipuoliseen kahvilaan.

Perustamisvuosi: 1983

Sijainti: Savonlinna

Henkilöstön määrä: 6