Käytetyllä tietokoneella säästät luontoa ja kukkaroa

Tietokoneiden elinkaaressa valmistaminen on eniten luonnonvaroja rasittava vaihe. Käytetyn tietokoneen ostaminen tukee siten kestävää kehitystä, mutta on myös hellempi vaihtoehtoa yrityksen kassalle. Oletko harkinnut käytetyn tietokoneen ostoa?

Vähennä elektroniikkajätettä hankkimalla käytetty tietokone

Kuinka monta rikkinäistä elektroniikkalaitetta sinulla on kaapin pohjalla? Suomessa elektroniikkajätettä syntyy noin 100 000 tonnia vuosittain – luit oikein, satatuhatta tonnia jokainen vuosi.

Suomalaisten ylikulutus on myös puheenaiheena varmasti jokaiselle tuttu. Maailmanlaajuisesti ylikulutuspäivä on sijoittunut heinä-elokuun taitteelle, kun suomalaisilla se oli tänä vuonna jo huhtikuussa. Elektroniikkaa suomalaisille kasaantuu monesti yhden yleisen syyn vuoksi: miksi huoltaa vanhaa laitetta, kun huolto on kalliimpaa kuin uuden ostaminen. Tämä syy on yksi niistä seikoista, miksi ylikulutuspäivämme on jo huhtikuussa.

Elektroniikkatuotteiden ja tietokoneiden valmistaminen – aina materiaalien kaivamisesta niiden jalostamiseen, toimittamiseen tehtaalle, tietokoneiden kokoamiseen ja kaupan hyllylle kuljettamiseen asti – kuluttavat tonneittain luonnonvaroja (lähde: makeITfair / Luonto-Liitto). Käytetyn tietokoneen hankinta ei siis ole tämänkään vuoksi pöllömpi ajatus. Tiesitkö muuten, että käytöstä poistetuilla, tehokkailla ja huolletuilla tietokoneilla on usein parempi hinta-laatusuhde kuin uusilla tietokoneilla?

Valitsemme tietokoneet laajan perehdytystyön pohjalta

Käytetty tietokone ei tarkoita meille kuluttajan käytössä kärsinyttä tietokonetta, vaan laadukasta ja vähän käytettyä yritystietokonetta, jonka olemme tarkoin valinneet. Myymämme tietokoneet ovat siten useimmiten muutaman vuoden yrityksien käytössä olleita leasing-tietokoneita. Useiden vuosien perehdytystyön jälkeen pystymme valitsemaan valikoimaamme tehokkaita tietokoneita, jotka huollamme itse ennen myyntiä.

Yritystietokoneet ovat rakenteeltaan ja komponenteiltaan vahvempaa tekoa kuin kuluttajille suunnatut tietokoneet (lue yrityksille ja kuluttajille valmistettujen tietokoneiden eroista lisää täältä). Erojen vuoksi yrityksille suunnatut uudet laitteet kustantavat uutena huomattavasti enemmän kuin kuluttajille suunnatut.

Käytetty yritystietokone on kannattava valinta

Joko ehkä harkitset jo käytetyn tietokoneen hankintaa? Käytetyn tietokoneen ostaminen on ekologinen valinta ja hinta-laatusuhteeltaan järkipäätös. Tietokoliike.fi -verkkokaupassa myymämme tietokoneet ovat käyttöiältään pitkäkestoisempia kuin kuluttajille suunnatut tietokoneet ja sen vuoksi laitteiden ekologinen selkäreppu on kevyempi.

Hankimme käytetyt yritystietokoneet pääsääntöisesti ulkomailta ja kunnostamme, testaamme ja kasaamme ne käyttövalmiiksi aina ennen myyntiä. Pääsääntöisesti käytetty, tehokas ja kestävä yritystietokone on samanhintainen kuin kuluttajan tietokone uutena, mutta selkeänä eroavaisuutena on tietokoneiden komponenttien laatu ja laitteiden huollettavuus.

Tutustu valitsemiimme käytettyihin tietokoneisiin tästä. Lisää eettisestä elektroniikasta voit lukea myös Luoto-Liiton oppaasta täältä.

Mikko Väisänen, toimitusjohtaja